Get Adobe Flash player

Vi har flyttat

Vi finns numera på Kullagatan 9 i Henses lokaler. Vi har fått äran att bara facklan vidare i denna anrika, över 100 år gamla klädbutik.

Till Henses hemsida

Våra Märken

Vi har ett brett utbud av både färdigkonfektion och måttkonfektion. Nedan finner du länkar till några av våra leverantörer. Gå gärna in på deras sidor och få inspiration.

Önskar du måttbeställa ber vi dig komma till butiken för att se utbudet av tyger.

Cavaliere

Harris Tweed

Lloyd

Wilvorst

Henri Lloyd

Måttkonfektion

Välj tyg, Modell Och Personliga Detaljer

När du bestämt dig för måttsytt börjar möjligheterna öppna upp sig. Du är inte längre begränsad till vad tillverkarna sytt upp i din storlek. Du väljer ut ett tyg, välj bland hundratals tyger från några av de främsta vävarna i världen, sedan väljer du modell för att till sist gå in och välja personliga detaljer så som foder, knappar, fickor m.m. Vi finns naturligtvis till hands om du vill ha smakråd. Du gör dina val i en bekväm, privat miljö i en nedsänkt del av butiken. Önskar du ha något måttbeställt till en viss datum t.ex. kläder till brudgum är det viktigt att vara ute i god tid. Beroende på vad man vill ha kan det ta allt från 2 – 12 veckor.

Måttagning

Efter att du designat ditt plagg är det dags för måttagning. Vår personal är utbildad i Frankrike. När vi måttar tar vi hänsyn till allt från höga axlar till rund rygg, det är mycket som påverkar passformen. När måttagningen är färdig sammanställs allt och skickas ner till ett skrädderi i Frankrike, Italien eller Tyskland, beroende på vilket tyg du valt. Nu återstår det bara att vänta i fyra veckor…

Avprovning

Cirka fyra veckor senare har din order blivit uppsydd efter dina mått samt önskemål och levererats till butiken. Då är det dags avprovning. Nu görs alla fin justeringar, eventuella ändringar utförs av en lokal skräddare på ett par dagar. Efter andra och sista avprovnings tillfället får du med dig ditt plagg med perfekt passform, sydd helt efter din personliga smak och stil.

Tidsbokning

Vi ser gärna att man bokar tid för måttkonfektion så att vår personal kan sitta ner tillsammans med dig i lugn och ro. Lättast är det att boka tid genom att sända oss ett mail. Det går också bra att ringa eller komma in i butiken för att boka tid.

Mejl för tidsbokning: info@tailorhouse.se